Libra Energy werkt als eerste gespecialiseerde PV systeemhui
Javascript is uitgeschakeld

Libra Energy werkt als eerste gespecialiseerde PV systeemhuis volledig CO2 neutraal

Geplaatst: 10-09-2013
Libra Energy werkt als eerste gespecialiseerde PV systeemhuis volledig CO2 neutraal

Vanaf de oprichting in 2007 is Libra Energy BV, een toonaangevende groothandel in de zonne-energiesector met vestigingen in Castricum en Doncaster (UK) actief om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen.

Op 30 mei j.l. behaalde Libra het CO₂bewust certificaat op niveau drie van de CO₂prestatieladder n.a.v. de audit uitgevoerd i.s.m. TÜV Nederland QA.

"Het gaat ons absoluut niet alleen om het certificaat!" zegt Jeroen Bogaers C.F.O. van Libra Energy, die het gehele certifceringstraject getrokken heeft. "Onze missie is het voor iedereen toegankelijk maken van zonne-energie. Zonne-energie is een niet meer weg te denken energiebron in de hedendaagse energiemix. In Nederland moeten we nog een flinke inhaalslag maken om onze CO₂ op internationaal niveau afgesproken doelstellingen te halen. Wij willen daar als Europees systeemhuis graag een positieve bijdrage aan leveren. Wij sourcen hoog-kwalitatieve zonnepanelen en omvormers en letten naast de product kwaliteit met name op de kwaliteit van de werkomgeving bij de fabrikanten, maar ook op de impact van de productie en transport op het mileu. Wij willen een echte bijdrage leveren voor een beter leefklimaat en daarbij past het voor ons niet zelf een onverantwoord hoge bijdrage te leveren aan de wereldwijd stijgende CO₂ uitstoot."

Sinds 1 juli 2012 compenseert Libra Energy BV haar CO₂ productie d.m.v. credits in een Biosmassa Centrale in Thailand. Dit realiseert Libra m.b.v. Climate Neutral Group.
"Naast CO₂ compensatie let CNG bij de selectie van haar projecten met name op de invloed in ontwikkelingen van lokale werkgelegenheid, gezondheidsverbetering, stimulering van de lokale economie en milieuverbeteringen, allemaal aspecten die voor ons belangrijk zijn", alsdus Bogaers.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • Alsecco
Sluit deze advertentie