Hunter Douglas introduceert de TechStyle Eilanden
Javascript is uitgeschakeld

Hunter Douglas introduceert de TechStyle Eilanden

Geplaatst: 19-11-2015
Hunter Douglas introduceert de TechStyle Eilanden

De TechStyle® Eilanden bestaan uit lichtgewicht glasvezelvliestegels die in U‐vormige aluminium extrusieprofielen zijn geklemd. Dankzij de kanalenstructuur van de tegels en de geëxtrudeerde profielen wegen de plafondeilanden slechts 3,3 kilogram per vierkante meter. Dat is ongeveer 25 proceent minder dan alternatieven met glas‐ of steenwol. Tegelijk zijn de off‐white gecoate eilanden zeer stevig, vlak en stijf. Hun geringe gewicht zorgt voor een lagere fysieke belasting voor installateurs, reduceert de totale belasting op de gebouwfundering en bespaart brandstof voor transport.

De materiaalkenmerken geven de TechStyle® Eilanden een zeer hoog geluidsabsorberend vermogen, blijkt uit onderzoek van onafhankelijke ingenieursbureau Peutz. In het geluidsfrequentiegebied van 250 tot 4000 Hertz absorberen de TechStyle® Eilanden 75 procent van het geluid (?W = 0,75) en neemt de nagalmtijd hierdoor af tot op een aangenaam akoestisch comfort.

Vluchtwegen
TechStyle® Eilanden bestaan uit natuurlijke materialen zoals glas(vezel) en aluminium. Hierdoor zijn ze aan het einde van hun levensduur volledig recyclebaar. De eilanden dragen ook bij aan een gezonde omgeving doordat ze geen vluchtige stoffen afgeven. De plafondeilanden zijn daarnaast brandveilig conform EN 13501-1. Hierdoor mogen ze ook in vluchtwegen worden toegepast. De plafondeilanden komen in een standaard breedtemaat van 1.20 meter en de lengtematen 1.20, 1.80, 2.10 en 2.40 meter. Het voorgeassembleerde ophangsysteem laat het toe om geringe aantallen eilanden zonder installateur te monteren.

Esthetische kwaliteit
TechStyle® Eilanden dragen eveneens bij aan de esthetische kwaliteit van een ruimte. De aluminium extrusieprofielen komen standaard in off white en kunnen in uitzonderlijke gevallen in andere kleuren worden gecoat. De introductie van TechStyle® Eilanden in Nederland volgt na een succesvolle uitrol in Zwitserland, waar het product zijn oorsprong vindt. Bedenker van de TechStyle® Eilanden; Hunter Douglas Zwitserland-directeur Adrian Stieger: ‘TechStyle® Eilanden is ontwikkeld vanuit de behoefte aan betaalbare, simpele en flexibele oplossing voor akoestische problemen in bestaande gebouwen.’

Meer informatie: www.hunterdouglas.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
Sluit deze advertentie