Aluminium waterslagen vaak eerste keuze architect
Javascript is uitgeschakeld

Aluminium waterslagen vaak eerste keuze architect

Geplaatst: 01-12-2021
Aluminium waterslagen vaak eerste keuze architect

Aluminium waterslagen winnen aan populariteit. Zowel bij de architect als bij de aannemer worden ze steeds vaker verkozen boven waterslagen van andere materialen. Ze zijn duurzaam, gaan jarenlang mee zonder kwaliteitsverlies, ze zijn onderhoudsarm en in elke Ral-kleur op smaak te brengen.

Roval Aluminium heeft diverse types aluminium waterslagen in het assortiment met een vlak of rond vooraanzicht en een afwateringshoek van 5, 10 of 15 graden. Als totaalleverancier kan Roval de waterslagen leveren in vrijwel elke Ral-kleur en inclusief bevestigingsslobgaten, kopschotten, gelaste verstekhoeken, antidreunisolatie, beschermfolie en in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering.

Aluminium waterslagen met slim kopschotje
Voor al deze waterslagen heeft Roval heeft kopschotten ontwikkeld die ervoor zorgen dat de waterslag vrij kan uitzetten en inkrimpen. Deze kopschotten worden namelijk met een geringe speling op de waterslag gemonteerd. De rvs-klemveren zorgen ervoor dat de thermische uitzetting eenvoudig kan worden opgevangen. Dankzij een speciaal drainstukje is het bovendien niet nodig het kopschot te vast te kitten. De kopschotten maken het mogelijk om de aluminium waterslagen te combineren met buitengevelisolatie. Het kopschot zorgt niet alleen voor een waterdichte aansluiting; het leidt ook het water weg, zodat er geen lekstrepen of scheurvorming door achterblijvend vocht op de gevel ontstaan. Hierdoor hoeft de gevel later niet gereinigd of gerepareerd te worden. Een eenvoudige, slimme en kostenbesparende oplossing.

Naast deze standaard kopschotjes zijn er ook fraaie en functionele maatwerkoplossingen mogelijk. Bijvoorbeeld om een natuurlijke overgang te realiseren tussen een aluminium muurafdekkap en een aluminium waterslag.

Anti-dreunisolatie voor aluminium waterslagen
De aluminium waterslagen van Roval Aluminium zijn niet alleen functioneel, maar door de oneindige bewerkingsmogelijkheden in maat, vorm en afwerking ook nog eens mooi. Aluminium is een metaal. Je kunt je voorstellen dat een stevige hagelbui op de waterslag voor behoorlijke geluidsoverlast kan zorgen. Niet bij de aluminium waterslagen van Roval, want deze zijn voorzien van antidreunisolatie.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
Sluit deze advertentie