Partners - renson
Javascript is uitgeschakeld

Renson

Renson

Contactgegevens

Maalbeekstraat 10
B-8790 WARENGEM

Maalbeekstraat 10
B-8790 WAREGEM

Tel.:+32 56627111
E-mail:sales@renson.be
Web:www.renson.be
RENSON® creëert innovatieve concepten en producten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat van woningen en gebouwen met een minimaal energieverbruik en oog voor design.

Renson

Artikelen van Renson

Maximize daylight, minimize overheating

Maximize daylight, minimize overheating

Een volledige voor- en achtergevel in glas staan garant voor een maximum aan daglicht in het nieuwe kantoor van reclamebureau Hannibal in Roeselare (België). Openheid is er troef en het interieur baadt in het licht.

Nieuw kegelvormig ‘Linarte Cone’ gevelbekledingsprofiel

Nieuw kegelvormig ‘Linarte Cone’ gevelbekledingsprofiel

Met ‘Linarte Cone’ heeft de verticale, aluminium gevelbekleding van Renson een nieuw profiel in het assortiment. Het kegelvormige profiel speelt in op de trend van aluminium ramen met de authentieke ‘steel look’ uitvoering van klassieke stalen ramen.

Overdag screens naar beneden, ’s nachts de ramen open

Overdag screens naar beneden, ’s nachts de ramen open

In hun nieuwbouwkantoor in Tielt rustte de firma Verona Pro de oost- en zuidgevel uit met Fixscreen doekzonwering en nachtkoelingsroosters van Renson. Een combinatieoplossing die oververhitting binnen moet helpen voorkomen tijdens warme perioden.

Brandweerkazerne met allures dankzij Linarte gevelbekleding

Brandweerkazerne met allures dankzij Linarte gevelbekleding

In mei 2021 nam de Brandweer van Papendrecht z’n intrek in een gloednieuwe energie neutrale kazerne. Daarmee past die perfect in het duurzaamheidsbeleid van de opdrachtgever/gemeente. Die schrijven onder andere ook voor dat alle gebouwelementen demontabel en herbruikbaar moeten zijn. Zo komt het dat de architect uitkwam bij de verticale, aluminium Linarte profielen van Renson voor de opvallende gevelbekleding.

Renson OxyGreen Light: de standaard in vraaggestuurd ventileren

Renson OxyGreen Light: de standaard in vraaggestuurd ventileren

Is het je ambitie om elke ééngezinswoning die je aanpakt uit te rusten met een degelijk, betaalbaar, gebruiksvriendelijk, energiezuinig centraal VST3 ventilatiesysteem? Dan is de OxyGreen Light van Renson daarvoor de meest aangewezen unit in combinatie met toevoer van verse lucht via raamventilatieroosters. Zeker als je weet dat het centrale ventilatietoestel voortaan standaard uitgerust is met een interne vochtsensor voor afvoer van vervuilde lucht uit de natte ruimtes in huis.

vorige
1
2
3
4
5
6
7
volgende

Recente projecten van Renson

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden

Kraaijvanger Architects ontwierp in nauwe samenwerking met opdrachtgever Joop van Caldenborgh een gebouw dat in alle opzichten dienend is aan de kunst. In het landschap staan 6 parallelle wanden van duinzandkleurig natuursteen afgewisseld met ijle glazen puien waardoor het interieur zich opent naar de omgeving. Een elegante witte colonnade draagt de ingenieuze dakconstructie. Het moderne gebouw refereert door de symmetrische opzet en de royale maatvoering aan klassieke bouwwerken. Het in daglicht badende interieur is driedelig voor de verschillende programmaonderdelen: collectiepresentaties, wisselende tentoonstellingen en permanente werken.

Marianum College

Marianum College

De renovatie van het oude schoolgebouw van het Marianum College in Groenlo moest dat terug geschikt maken voor hedendaags onderwijs en tegelijk de school te verduurzamen. In een vroeg stadium werd een testlokaal uitgerust met Renson raamventilatie met voorverwarming/-koeling en doekzonwering voor verbetering van het binnenklimaat. De positieve resultaten die deze test opleverde, zorgden er intussen al voor dat ook de rest van het schoolgebouw op dezelfde manier aangepakt werd.

 

Onze partners

  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
Sluit deze advertentie