Partners - aco
Javascript is uitgeschakeld

ACO

ACO

Contactgegevens

Edisonstraat 55
7006 RA DOETINCHEM

Postbus 217
7000 AE DOETINCHEM

Tel.:+31 314-368280
E-mail:info@aco.nl
Web:www.aco.nl
De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van Afwateringstechniek. In Nederland biedt ACO, leverancier van o.a. de merken ACO Drain en ACO Passavant hoogwaardige producten en een goede service op het gebied van: Afwateren, zuiveren en verpompen.

ACO

Artikelen van ACO

Regenwater niet afvoeren, maar juist gebruiken!

Regenwater niet afvoeren, maar juist gebruiken!

Naast wateroverlast hebben we de laatste jaren steeds vaker te maken met hittestress. Het vergroenen van de binnenstad, en dan met name door middel van bomen, is hiervoor een bewezen oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat alles groen blijft? Dit is één van de grote uitdagingen op het gebied van toekomstgericht watermanagement.

Focus op regenwatergebruik

Focus op regenwatergebruik

Water niet zomaar afvoeren, maar juist opslaan om het te kunnen gebruiken; dat is één van de grote trends op het gebied van watermanagement. “Bij alles op het gebied van duurzaam en klimaatbestendig omgaan met regenwater kun je aan ACO denken”, aldus directeur Paul Gruson van ACO Nederland. “Wij beschermen mensen tegen water zodat we geen natte voeten krijgen, maar we beschermen water ook tegen mensen, zodat het schoon blijft. Voorheen voerden we overtollig water zo snel mogelijk af, nu houden we het water liever vast om het lokaal te gebruiken.”

WTW-douchegoot die energie bespaart

WTW-douchegoot die energie bespaart

Wat veel mensen niet weten is dat in een moderne goed geïsoleerde woning niet de muren, ramen of het dak het grootste energieverlies opleveren, maar de riolering. Want aan de riolering verliest men de meeste warmte in huis. Gelukkig komt de vraag om warmteterugwinning uit douchewater steeds vaker voor.

Watermanagement met LED-verlichting zorgt voor wow-effect

Watermanagement met LED-verlichting zorgt voor wow-effect

De meeste huizen in Nederland zijn rijtjeswoningen en de tuinen zijn de laatste decennia steeds kleiner geworden. Hierdoor zijn pleinen en winkelstraten tegenwoordig de openbare woonkamer. Het is de plek waar een groot deel van het sociale leven plaatsvindt en waar ouders, kinderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Infiltreren van hemelwater voor een klimaatbestendig Kroonwijkpark

Infiltreren van hemelwater voor een klimaatbestendig Kroonwijkpark

In het Kroonwijkpark in Malden is het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Vuurvogel gekomen. Het park heeft een metamorfose ondergaan. Zo zijn er hoogteverschillen, slingerende paden, speelgelegenheden, zitgelegenheden en veel natuur terug te vinden. Een meedenkgroep van omwonenden en betrokkenen dacht met de gemeente Heumen mee over de herinrichting van het park, waarbij veiligheid en het infiltreren van hemelwater centraal stonden.

vorige
1
2
3
4
5
volgende
 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Techcomlight
Sluit deze advertentie