ZZP’ers in de bouw toe aan vakantie
Javascript is uitgeschakeld

ZZP’ers in de bouw toe aan vakantie

Geplaatst: 06-12-2017
ZZP’ers in de bouw toe aan vakantie

Voor zzp’ers – zeker in conjunctuurgevoelige sectoren als de bouw – is het een duivels dilemma. Gaat het slecht met de economie, dan durven zij hun geld niet aan vakantie uit te geven, of ontbreekt het hen zelfs helemaal aan reserves.

Gaat het goed met de economie en zijn er opdrachten in overvloed? Dan moeten er vooral reserves worden opgebouwd en ontbreekt het aan de tijd voor vakantie. Kunnen zelfstandigen in de bouw dan helemaal nooit op vakantie? Volgens onderzoeksbureau GfK is dat gelukkig niet het geval want professionals in de bouw hebben de wind weer in de rug.

Gemiddeld 4 weken vakantie

Volgens GfK gaan zelfstandigen jaarlijks zo’n 4 weken op vakantie. De meeste zelfstandigen hebben dus genoeg reserves om een paar weken op vakantie te gaan. Dat het goed gaat met zelfstandigen blijkt ook wel uit het gemiddelde rapportcijfer van 7,5 dat de ondernemers aan hun bestaan als zelfstandige geven. Wie als zzp’er in de bouw werkt, moet waarschijnlijk sparen voor een vakantie. Het brengt rust en zekerheid om te zorgen dat een paar weken niet werken geen probleem vormen. Dat komt werknemers in loondienst immers ook toe. Waarbij geldt dat sparen het meest succesvol is als men er op tijd mee begint en er consequent in is. Daarom heeft BouwBoxr een voorstel: investeer de besparing op materiaal in een vakantie.

Hoe dat werkt? Heel simpel. Iets anders waarin zzp’ers in de bouw verschillen van de gemiddelde zzp’er is het feit dat zij wezenlijke materiaalkosten hebben. De meeste zzp’ers leveren een dienst en produceren niets tastbaars. Zij hebben dan ook zelden te maken met inkoopkosten. Voor zelfstandigen in de bouw is dat vanzelfsprekend anders. Dat creëert ook een kans op een forse besparing. Met een jaarlijkse besparing van 10 procent op de aanschaf van materiaal zouden veel zelfstandigen in de bouw al een royale vakantie kunnen bekostigen. Maken we daar 20 procent van, dan zijn ook de vaste lasten voor die periode gedekt.

BouwBoxr stelt ondernemers in de bouw een besparing tot wel 30 procent op de aanschaf van materiaal in het vooruitzicht. Hoe veel dat per jaar precies oplevert, hangt natuurlijk af van het materiaal dat wordt aangeschaft en de hoeveelheid. De BouwBoxr bespaarcalculator biedt u nu al de mogelijkheid om uw besparing te berekenen op basis van actuele prijzen. Wellicht kun u na de check gelijk een vakantie gaan boeken. Wat een heerlijk vooruitzicht met de kerstvakantie voor de deur.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VBI
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie