United World College in Maastricht haalt DESSO AirMaster® in
Javascript is uitgeschakeld

United World College in Maastricht haalt DESSO AirMaster® in huis

Geplaatst: 13-11-2013
United World College in Maastricht haalt DESSO AirMaster® in huis

Het United World College (UWC) in Maastricht is met de opening van de nieuwe campus één van de duurzaamste nieuw gebouwde scholen van Nederland. Op het gebied van bouwmaterialen, energievoorziening en luchtkwaliteit is gekozen voor tal van duurzame oplossingen. Vanwege de positieve effecten op de binnenluchtkwaliteit heeft de school gekozen om de kantoren, gangen en stafruimte uit te rusten met DESSO AirMaster®. De officiële opening werd verricht door Koning Willem-Alexander.

UWC Maastricht één van de duurzaamste nieuw gebouwde scholen in Nederland
De vestiging van UWC in Maastricht is de 12e vestiging van dit wereldwijde netwerk van internationale scholen die zijn bedoeld voor internationaal onderwijs en opvang van kinderen van 2 t/m 18 jaar. In Maastricht ontvangen bijna 700 leerlingen van meer dan 90 nationaliteiten internationaal onderwijs. Daarmee is UWC Maastricht na Singapore de grootste UWC ter wereld. UWC heeft wereldwijd 12 scholen met 7500 leerlingen uit meer dan 110 landen.

Aangezien de UWC organisatie als missie heeft een duurzame toekomst te creëren, is in het ontwerp en de bouw van de campus rekening gehouden met vele duurzame aspecten op het gebied van milieu en energie. UWC Maastricht is hierdoor één van de duurzaamste nieuw gebouwde scholen in Nederland. In de gebouwen van UWC Maasticht is een oppervlakte van ca. 1.200m² uitgerust met DESSO AirMaster® tapijt.

DESSO AirMaster® draagt bewezen bij aan betere binnenluchtkwaliteit op scholen
De toepassing van DESSO AirMaster® op UWC Maastricht draagt, door een bewezen verlaging van de fijnstofconcentratie, bij aan een beter leef- en werkklimaat in de vertrekken waar het is geïnstalleerd. Sinds de introductie in 2010 heeft een aanzienlijk aantal scholen in Europa vanwege de positieve effecten op de binnenluchtkwaliteit gekozen voor DESSO AirMaster®.

DESSO AirMaster® blijkt uit metingen van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI achtmaal effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en viermaal effectiever dan standaard tapijt. Eerder onderzoek uitgevoerd door GUI, in opdracht van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB), toonde al aan dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt wordt gelegd.

Dankzij het toegepaste dunne garen is het tapijt in staat zeer fijne stofdeeltjes op te vangen en vast te houden, terwijl tegelijkertijd de grovere stofdeeltjes worden opgevangen door het dikkere garen die ook in het tapijt zijn verwerkt. De structuur van AirMaster® voorkomt dat stof weer in de lucht terechtkomt en eenvoudig verwijderd kan worden met een stofzuiger. Daarmee zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat.

Roland Jonkhoff, Regional Managing Director van Desso, ziet een groeiend aantal scholen in binnen- en buitenland die kiezen voor AirMaster®: ‘Gezonde scholen zijn van cruciaal belang voor de gezondheid en leerprestaties van onze kinderen. Het is onze taak ervoor te zorgen dat kinderen in gezonde, prettige omgevingen kunnen leren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat schone lucht een belangrijke bijdrage levert aan de concentratie van kinderen en hun leerprestaties. De opening van het nieuwe UWC Maastricht waarin tal van toepassingen zijn gebruikt om het binnenklimaat te verbeteren, is dan ook een treffend voorbeeld van hoe we samen het beste voor onze kinderen kunnen creëren.’

Meer informatie
www.desso.com

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
Sluit deze advertentie