Toekomstbestendig bouwen met QuadCore
Javascript is uitgeschakeld

Toekomstbestendig bouwen met QuadCore

Geplaatst: 19-09-2023
Toekomstbestendig bouwen met QuadCore

Een duurzame toekomst verwijst naar een toekomst waarin we ons milieu, onze economie en onze samenleving op een duurzame manier beheren en ontwikkelen. ​Dit betekent dat we ons bewust zijn van de impact van onze acties op het milieu en dat we maatregelen nemen om onze ecologische voetafdruk te verminderen en de natuurlijke hulpbronnen te behouden voor toekomstige generaties.​

Milieuprestatie is de basis
Minder impact op het milieu en meer verbeterde prestaties? Het kan met QuadCore isolatie.

Wie bouwt aan een duurzame toekomst, denkt verder dan de gewenste levenscyclus van een gebouw. Maar hoe bouw je op een circulaire manier? Circulariteit is een echt containerbegrip en kent uiteenlopende definities. Van recyclen tot het inzetten van circulaire bouwmaterialen. Over één ding bestaat geen discussie: circulariteit begint met minder materiaalgebruik. Hier dragen wij hard aan bij: van ons innovatieve QuadCore isolatiemateriaal worden sandwichpanelen gemaakt waarvoor minder grondstoffen nodig zijn dan voor vergelijkbare panelen met een PIR-kern.

Een product is pas circulair als het hele traject circulair is: waar ‘recycle’ pas achteraan in de keten komt en waar vooraan in de keten bij ‘reduce’ al veel meer te winnen valt.

Meer prestatie, minder materiaalgebruik
Dat is de basis van circulair bouwen: met ons 90 mm dik QuadCore AWP gevelpaneel behaal je dezelfde isolatiewaardes als een standaard 100 mm dik PIR paneel. Je hebt dus minder grondstoffen nodig voor dezelfde isolatiewaardes. Naast dat 10% minder grondstoffen nodig zijn, betekent dat meteen 10% minder delving van grondstoffen. Maar ook 10% minder productie en transport en dus ook op termijn 10% minder recycling.

Vergeet ook niet dat dunnere panelen om kortere schroeven en om slanker zetwerk vragen. Ook dat raakt aan de basis van circulariteit. Minder grondstoffen gebruiken voor dezelfde prestaties: dat is de grondslag van onze circulaire strategie.

Laagste bijdrage aan milieukosten
Het QuadCore AWP gevelpaneel is met trots het milieuvriendelijkste paneel in de Nederlandse markt, een conclusie die volgt uit de berekeningen voor de Nationale Milieudatabase.

MKI
De bijdrage van materialen aan de totale milieukosten drukken we uit in de MilieuKostenIndicator (MKI). De MKI is een maatstaf om de milieu-impact uit te drukken in euro’s. Hoe lager de MKI, hoe lager de bijdrage aan de milieukosten. Kingspan QuadCore panelen hebben de laagste MKI-score in de sector, bijna 50 procent lager dan standaard PIR en steenwol-sandwichpanelen met een Rc-waarde van 4,7. Dat haalt de milieu-impact van een gebouw serieus naar beneden. Daarbij zijn QuadCore AWP gevelpanelen opgenomen in de lijst van goedgekeurde producten voor de Milieu-Investeringaftrek (MIA) opgesteld door de Nationale Milieu Database.

Planet Passionate
In 2020 hebben wij Planet Passionate gelanceerd, ons 10 jaar durende en wereldwijde duurzaamheidsstrategie, met als doel een impact te hebben omtrent 4 grote thema's: energie, koolstof, circulariteit en water. Binnen ieder thema zijn een aantal concrete doelen geformuleerd, zo ook voor circulariteit. Om te beginnen streven wij er naar om in 2025 1 miljard PET-flessen te hebben geüpcycled in onze eigen productieprocessen. Vervolgens moet in 2030 alle QuadCore isolatie geproduceerd worden met geüpcyclede PET-flessen. Deze flessen worden verworven via Ocean Plastic Clean Up-programma's, waarbij niet enkel plastic wordt gewonnen, maar ook de oceanen worden schoongemaakt.

Download de QuadCore brochure
In deze brochure vind je ook elk product uit ons QuadCore assortiment, met inspiratie en alle technische details.

Wij geloven in de kracht van Research & Development en duurzame oplossingen voor de veranderende bouwomgeving. Door samen te werken kunnen we het potentieel van gebouwen ontsluiten voor een betere toekomst.

Jij ook? Ervaar nu zelf de superieure kwaliteit van QuadCore-panelen. Vraag vrijblijvend een gratis sample aan van het door jouw gewenste QuadCore-paneel.

Kingspan

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
Sluit deze advertentie