Nieuwe oplossing woningnood voor kleine bewoners
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwe oplossing woningnood voor kleine bewoners

Geplaatst: 01-02-2022
Nieuwe oplossing woningnood voor kleine bewoners

Om voorop te blijven lopen, moet je stappen zetten. Daarom introduceren Kingspan Unidek en Unitura een innovatieve oplossing om faunavoorzieningen en dakisolatie te combineren: de Uni-Nestkast. Met de Uni-Nestkast willen beide bedrijven de stap zetten om van natuurinclusief bouwen de ‘nieuwe bouwstandaard’ te maken. Deze totaaloplossing maakt het mogelijk om op een schaalbare wijze nestkasten te integreren in dakelementen.

Overstek-en-nestkast-in-1
Bij dakrenovaties worden daken vaak vervangen door moderne, geisoleerde constructies met minder ruimte voor vogels en vleermuizen. Met de Uni-Nestkast creëer je direct een verblijfplaats voor de aanwezige fauna in de dakvoetoverstek. De voorziening wordt geintegreerd in het dakelement en kan naar keuze worden afgewerkt. Uni-Nestkast is verkrijgbaar in 3 varianten; een variant voor huismussen, één voor gierzwaluwen en één voor vleermuizen.

Ecologisch en economisch
Bij de ontwikkeling zijn de laatste ecologische richtlijnen rondom faunavoorzieningen gevolgd. Uni-Nestkast voldoet aan alle maatvoeringen die gesteld worden in onder andere de Kennisdocumenten BIJ12 en de mitigatiecatalogus van Arcadis. Het biedt een oplossing voor meerdere diersoorten en is daarmee breed inzetbaar. In vergelijking met huidige oplossingen is de Uni-Nestkast economisch zeer voordelig. Zo hoeft het dak of de muur niet extra uitgetimmerd te worden en is de kostprijs per voorziening vele malen lager dan een voorziening die wel op de traditionele manier moet worden ingemetseld. Dat scheelt dus in tijd en middelen.

Meer informatie:
www.unidekdakelementen.nl
www.unitura.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
Sluit deze advertentie