Libra Energy brengt eigen monitoringssysteem op de markt
Javascript is uitgeschakeld

Libra Energy brengt eigen monitoringssysteem op de markt

Geplaatst: 14-11-2013
Libra Energy brengt eigen monitoringssysteem op de markt

Het monitoren van PV systemen is vandaag aan de dag een standaard onderdeel geworden van PV systemen.

De omvormers zijn vaak uitgerust met WiFi of ethernet aansluiting om zo middels een web portaal of een App de belangrijkste gegevens af te kunnen lezen. Dit is natuurlijk een mooie manier om data beschikbaar te maken. Bij de aankoop van een bepaald merk omvormer wordt draadloze monitoring er vaak bijgeleverd. Het is echter veel lastiger om een bestaande PV installatie te monitorenLibra Energy heeft een eigen monitoringsysteem ontwikkeld die toepasbaar is op elk merk omvormer: Solar Dude.

De Solar Dude bestaat uit drie onderdelen: Full Color Touch screen display, een meet opnemer en een voeding adapter voor het display. Op het display kan eenvoudig in één oog opslag het vermogen wat het PV systeem levert, de opgewekte kWh en vermeden CO2 uitstoot worden gezien.
Er zijn verschillende weergaven mogelijk, zo kan er in een grafiek per dag of week worden afgelezen wat de opbrengst van het PV systeem is. Dit gebeurt zowel grafisch als met numerieke waarden.

De opnemer wordt simpelweg in de AC bekabeling opgenomen. Dit houdt in dat de kabel tussen de omvormer en de meterkast onderbroken wordt. Ter plaatse wordt de opnemer aangesloten. Deze opnemer stuurt draadloos de gegevens naar het display.
Voor meer informatie over de Solar Dude kunt u terecht op onze website. Voor een uitgebreide demonstratie en uitleg kunt u langskomen bij onze stand op Sun Day 20 november in Den Bosch.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VBI
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie