Kreunen Kunststoffen wint verkiezing Beste Ondernemersidee
Javascript is uitgeschakeld

Kreunen Kunststoffen wint verkiezing Beste Ondernemersidee

Geplaatst: 14-11-2013
Kreunen Kunststoffen wint verkiezing Beste Ondernemersidee
Gijs Kreunen (links) en Ludo Schennink (Beeld: Guido Bogert)

Bij de derde editie van Business Match Oost, donderdag 7 november in de Lochemse Schouwburg, werd bekend wie het beste ondernemersidee van Oost-Nederland heeft. Kreunen Kunststoffen won de prijs met Durodeen®, een nieuw materiaal dat aangetaste houten kozijnen een tweede leven geeft.

Bij Kreunen Kunststoffen werken veel mensen al jaren aan vernieuwende en groene ideeën. Dat gaat niet gepaard met veel tamtam of publieke aandacht, eerder met Achterhoekse nuchterheid en bescheidenheid. Toch is dit al de tweede keer deze week dat het Lochemse bedrijf in de prijzen valt met Durodeen®. De waardering in de bouw- en renovatiebranche leverde de tweede prijs op in de verkiezing Slimste Renovatieproduct 2013.

Duurzaam rendement
Bij Business Match Oost was het thema ‘Het grote groene geld, over innovatie en duurzaam rendement in Oost-Nederland’. De jury, bestaande uit Kamer van Koophandel-regiovoorzitter Jan Wassink, duurzaamheidsgoeroe Ruud Koornstra en wethouder Berend Jan Bussink, kon niet om de voordelen van Durodeen® heen.

Behoud het goede, vervang het slechte. Dat is de praktische visie op duurzaamheid die de grondslag was voor de ontwikkeling van de nieuwe kunststof. Innovatiemanager Gijs Kreunen: 'Wij hebben met dit product in feite een heel nieuw renovatiesysteem ontwikkeld, dat is gericht op deelvervanging. De vernieuwde delen sluiten naadloos aan op de delen die bewaard blijven. Daardoor blijft ook de authentieke uitstraling van woningen en andere gebouwen intact.'

Minder onderhoud
Particulieren, woningbouwverenigingen en andere gebouwbeheerders zien grote voordelen. Zo is het mogelijk om alleen het buitenste deel van het kozijn te herstellen, zodat vervanging of herstelwerk aan de binnenkant niet nodig is. Het kozijn kan vervolgens weer vele jaren mee, en juist de meest kwetsbare plekken zijn na vervanging extra robuust geworden. Durodeen® is ongevoelig voor vocht en heeft een hoge isolatiewaarde. De hechtkwaliteit voor verlijming en schilderwerk is uitstekend, zodat ook nog minder vaak onderhoud nodig zal zijn.

Als hout te verwerken
De forse besparingen op materialen, herstel- en onderhoudskosten zijn mede mogelijk omdat het op maat gemaakte materiaal eenvoudig als hout is te verwerken. Nieuwe kozijnen kunnen heel goed uit een combinatie van hout en Durodeen® worden vervaardigd om een extreem lange levensduur te kunnen garanderen. Renovatie- en onderhoudsbedrijven kunnen gemakkelijk en efficiënt slechte kozijndelen vervangen met Durodeen®. Volgens Gijs Kreunen behouden zelfs monumentale gebouwen hun esthetische waarde, omdat de vervangingen onzichtbaar zijn. 'Het herstel gaat nooit ten koste van de kwaliteit. Sterker nog: de vervangen delen maken het kozijn beter dan het oorspronkelijk was.'

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
Sluit deze advertentie