Dakafwerking referentiedetails Nelskamp nu online
Javascript is uitgeschakeld

Dakafwerking referentiedetails Nelskamp nu online

Geplaatst: 16-04-2020
Dakafwerking referentiedetails Nelskamp nu online

Wanneer bij het ontwerpen een schuin dak komt kijken, denkt men al snel aan de dakafwerking. Vanzelfsprekend zullen dakpannen daarbij ook als optie worden overwogen. Een bedrijf op dit vlak met de nodige ervaring en een uitgebreid assortiment aan dakpannen, zal hierbij nodig zijn om een goed overwogen keuze te kunnen maken. Nelskamp weet als geen ander hoe dit vraagstuk is op te lossen.

Nelskamp staat onder andere bekend om het brede scala dakpannen dat zij produceren, vervaardigd van keramiek of beton. Producten gemaakt uit beide materiaalsoorten werden al tentoongesteld middels bouwdetails in de BouwdetailWijzer handboek BENG. Recent is deze detailcollectie uitgebreid met focus op keramische dakpannen.

Keramische dakpannen
De ontwerpen van de dakpannen die Nelskamp levert, gaan van klassiek naar modern. Voor elk gebouwontwerp heeft Nelskamp de juiste pan beschikbaar. Zo heeft de Nibra OVH gegolfde keramische dakpan H-10 een gegolfd uiterlijk, misschien wel het meest bekende ontwerp onder de dakpannen. Totaal iets anders is de Nibra vlakke keramische dakpan G-10. Het vlakke uiterlijk en de manier van leggen geeft een dak een moderne afwerking met strakke lijnen.

Zowel toe te passen bij renovatie- als nieuwbouwprojecten zijn de OVH gegolfde keramische dakpan H-15 en de Gegolfde keramische Flachdachpan F-12-U Zuid. In beide gevallen zijn variabele latafstand geen probleem, en dus zijn de pannen in veel situaties toepasbaar, zeker met zijn klassieke vormgeving.

Meer dan dakpannen
Het afwerken van een dak stopt niet bij simpelweg dakpannen. Zo kan het dak de nodige ‘obstakels’ bevatten die er voor zorgen dat het legplan van de dakpannen wordt onderbroken, of is het knooppunt gevel-dak bereikt. Nelskamp kent inmiddels alle aspecten die komen kijken bij het leggen van dakpannen, en hebben daarvoor ook diverse oplossingen bedacht.

Zo is er de Chaperonvorst om een lessernaarsdak af te werken. Verschil met de Chaperonpan is dat deze niet op maat wordt gemaakt, maar universeel toepasbaar is. Hierdoor wordt de levertijd verminderd.
Een ander hulpstuk is de dubbele welpan, bijvoorbeeld te gebruiken bij dakkapellen. Dit hulpstuk wordt hier gebruikt, omdat er vanzelfsprekend niet afgewerkt kan worden met een standaard (gevel)pan. Ook zorgt Nelskamp in dit geval direct voor de bijbehorende verholengoot, om het water alsnog juist af te voeren.

Andere bouwdelen in het dak waar Nelskamp rekening mee heeft gehouden, zijn de dakdoorvoeren. Naast het eventueel leveren van benodigde onderdelen voor een goede dakdoorvoer, heeft Nelskamp uiteraard ook hiervoor pannen ontworpen. De dakdoorvoeren gaan daardoor naadloos samen met de dakafwerking, waardoor het algehele ontwerp niet wordt verstoort. Zo is er de Rioolbeluchting RIO-75, de naam geeft de functie al prijs. Nelskamp laat de vorm van de pan afhangen van de gebruikte pansoort, zodat deze in veel situaties is toe te passen. Een andere dakdoorvoer, de MV-160 ISO 15-55˚, heeft als eigenschap dat deze op dakhellingen tussen 15 en 55 graden toegepast kan worden. Ook dit ontwerp gaat goed samen met de omliggende dakpannen.

De recent door Archidat Bouwformatie vervaardigde bouwdetails geven goed weer hoe de Nelskamp producten kunnen worden toegepast en gecombineerd.

Bekijk alle Nelskamp referentiedetails in Bouwdetails Online

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Therminon
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
  • Holonite
Sluit deze advertentie