Webtool voor keuze brandwerende coatings op staal
Javascript is uitgeschakeld

Webtool voor keuze brandwerende coatings op staal

Geplaatst: 11-03-2015
Webtool voor keuze brandwerende coatings op staal
Beeld: Bouwen met Staal

Bouwen met Staal heeft de nieuwe webtool Brandwerende coatings gepubliceerd. Met de tool kunnen ontwerpers, (brandveiligheids)adviseurs en andere professionals in bouwkundige brandveiligheid kiezen uit brandwerende-coatingproducten voor het brandwerend beschermen van (onderdelen van) stalen draagconstructies. De producten zijn te selecteren op onder meer profieltype (I-, H- buis- of kokerprofiel), profielfactor, kritieke staaltemperatuur, vereiste brandwerendheid, productsamenstelling, toepassingsgebied en product- en leveranciersnaam.

Elk zoekresultaat bestaat uit een korte omschrijving van het product, downloadbare productinformatie en gegevens van de leverancier.
Bij sommige producten gaan tevens de door de leveranciers verstrekte PDF-en van het CE-markeringsdocument en bijbehorende prestatieverklaring. CE-markering van brandwerende-verfproducten is op dit moment nog niet verplicht, omdat de geharmoniseerde Europese norm voor deze producten nog in ontwikkeling is. Producenten/leveranciers kunnen hun producten al wel op vrijwillige basis van CE-markering voorzien.

Alle producten in de database van de webtool zijn getest en beoordeeld door een daartoe geaccrediteerd instituut, volgens EN 13381-8 ‘Beproevingsmethoden voor de bepaling van de bijdrage aan de brandwerendheid van constructiedelen - Deel 8: Reagerende bescherming aangebracht op stalen constructiedelen’.

Meer informatie
www.brandveiligmetstaal.nl/brandwerendecoatings-pagina.asp

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Nelskamp Dakpannen
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
Sluit deze advertentie