Partners - wienerberger
Javascript is uitgeschakeld

Wienerberger

Wienerberger

Contactgegevens

Hogeweg 95
5301 LK ZALTBOMMEL

Postbus 144
5300 AC ZALTBOMMEL

Tel.:+31 88 118 51 11
E-mail:info.nl@wienerberger.com
Web:www.wienerberger.nl
Als marktleider zien we het bij Wienerberger als onze taak om voorop te lopen in de ontwikkeling van en de omgang met keramische bouw- en bestratingsmaterialen. Onze toewijding aan dit bijzondere materiaal maakt dat wij als geen ander weten wat keramiek voor mensen kan betekenen. We zijn overtuigd van de kracht van keramiek. Samen met onze opdrachtgevers zoeken we steeds naar nieuwe toepassingen om onze toekomstige leefomgeving vorm te geven. Keramiek leeft!

Wienerberger

Artikelen van Wienerberger

Warmtepomp biedt Wienerberger mogelijkheid forse verduurzaming

Warmtepomp biedt Wienerberger mogelijkheid forse verduurzaming

Wienerberger is met 217 productielocaties wereldwijd een van de grootste producenten van keramische bouwmaterialen. Om de CO2-voetafdruk van het bedrijf te verminderen, is jaren geleden de route naar volledige verduurzaming in gang gezet. Met een strategisch oogmerk op CO2-neutraliteit tegen 2050, zoekt Wienerberger voortdurend naar energie-efficiëntieverbeteringen binnen de productieprocessen. Op die routekaart is in Opheusden een belangrijke innovatieve stap gezet.

Circulair gebouw kindcentrum met CicloBrick gevelstenen

Circulair gebouw kindcentrum met CicloBrick gevelstenen

Via een inspirerende samenwerking tussen diverse partijen in de bouwketen wordt in de wijk Het Franse Gat in Veenendaal een nieuw Integraal Kind Centrum (IKC) gerealiseerd. De aanbesteding van het project via Rapid Circulair Contracting (RCC) leidt tot een energieneutraal gebouw met een ambitieuze Building Circularity Index (BCI) die 50% circulairder is dan bij een traditionele aanpak.

Onderzoek ‘Swipe naar groen’ daagt bouwketen uit

Onderzoek ‘Swipe naar groen’ daagt bouwketen uit

De marktscan ‘Swipe naar groen’ daagt architecten, aannemers, ontwikkelaars en andere bouwpartners uit na te denken over toekomstbestendig bouwen. Op swipenaargroen.nl kunnen zij zichzelf benchmarken en vergelijken met andere professionals. Het initiatief komt van Wienerberger, toonaangevend in duurzame bouwoplossingen en graag met de markt meedenkend over de kansen en uitdagingen die de toekomst ons biedt.

Wienerberger Brick Award 24: inzending gestart

Wienerberger Brick Award 24: inzending gestart

De Brick Award is de internationaal bekende architectuurprijs van Wienerberger die tweejaarlijks innovatieve en bijzondere baksteenarchitectuur beloont. Architecten, internationale architectuurcritici, ontwikkelaars en journalisten zijn uitgenodigd om voor de Brick Award 24 innovatieve en creatieve projecten met keramische bouwoplossingen in te dienen.

Nieuwe circulaire platdakbedekking gericht op de toekomst

Nieuwe circulaire platdakbedekking gericht op de toekomst

Wienerberger brengt in samenwerking met Leadax een nieuwe circulaire platdakbedekking op de markt: Leadax Roov. Een slimme oplossing voor platte daken die meehelpt aan het verminderen van de afvalberg in Europa. Geproduceerd vanuit een reststroom en aan het eind van de levensduur recyclebaar. Een product dat naadloos aansluit bij de ambitie van Wienerberger te bouwen aan een duurzame en circulaire toekomst. Een antwoord op de roep vanuit de bouwsector om duurzame en circulaire oplossingen te leveren.

vorige
1
2
3
4
5
6
volgende

Recente projecten van Wienerberger

Augustinianum

Augustinianum

Het Augustinianum staat in Eindhoven bekend als ‘school voor slimme leerlingen’. De ambitie van de school is om naast gedegen onderwijs ook sport, drama en popmuziek in te zetten als beeldmerk. Een school die uitstraalt waar hij voor staat en inhoud geeft aan het lesprogramma. Het Augustinianum is van oorsprong een klassiek gymnasium, geleid door Paters Augustijnen. De bestaande huisvesting uit de jaren ’50 bleek echter niet meer geschikt voor de eisen van de huidige tijd. Besloten werd om op de voormalige sportvelden langs het bestaande gebouw een compacte nieuwbouw te realiseren. Centraal ontwerpidee voor deze nieuwbouw was de Agora. De Agora, letterlijk ‘verzamelplaats.’ was in veel Griekse steden de plek waar handel werd gedreven en waar men elkaar ontmoette. In het ugustinianum dient de Agora als symbool voor ontmoeting, gelegen in het hart van de school. Rondom deze ruimte liggen op verschillende verdiepingen de diverse ‘Vakdomeinen’ gericht op alfa, bèta en gamma.

 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Techcomlight
Sluit deze advertentie