VELUX zet zich in voor duurzamer en efficiënter productiepro
Javascript is uitgeschakeld

VELUX zet zich in voor duurzamer en efficiënter productieproces

Geplaatst: 15-02-2023
VELUX zet zich in voor duurzamer en efficiënter productieproces

Duurzaamheid is een vereiste geworden. Dat geldt voor huiseigenaren, waarvan 45 procent aangeeft dat nieuwe bouwmaterialen voor hun huis duurzaam geproduceerd moeten zijn. Maar dat geldt ook voor bedrijven. Om zorg te dragen voor het milieu, lanceerde VELUX de Duurzaamheidsstrategie 2030. Eén van de doelstellingen is om de CO2-uitstoot bij de productie van VELUX dakramen met 50 procent te verkleinen.

Verschillende initiatieven moeten hieraan bijdragen. Voorbeelden zijn de Pro-delivery en Take-back services in Nederland, die beide ook de efficiëntie van het productieproces verhogen.

Duurzamere levering met pro-deliveryservice
Verpakkingen belasten het milieu: voor de productie zijn grondstoffen en energie nodig. Ook zorgt het voor meer afval. Sinds dit jaar biedt VELUX daarom de mogelijkheid om dakramen te leveren met haar pro-delivery service*. Hiermee worden dakramen standaard zonder verpakking bezorgd. Zonder verpakking betekent: geen plastic of andere schadelijke afvalstoffen en tot wel 91 procent minder CO2-uitstoot per dakraam.

Tegelijkertijd biedt de pro-delivery service tijd- en kostenbesparing. Door de dakramen zonder verpakking en met vooraf gemonteerde beugels te leveren, bespaar je 10-15 minuten per gemonteerd dakraam: het uitpakken van een dakraam kost geen tijd, het monteren van beugels is al gedaan en er is minder afval - wat niet alleen tijd maar ook kosten bespaart.

*De VELUX pro-delivery service is verkrijgbaar voor de GGL, GGU, GPL en GPU in de meest voorkomende afmetingen en beglazingen.

Recyclen via de take-backservice
VELUX zet zich niet alleen in voor minder verpakkingsmateriaal, maar denkt ook na over hoe materialen hergebruikt kunnen worden. Alleen al in Nederland wordt er jaarlijks zo’n 23 miljoen ton aan bouwafval geproduceerd. Om tegen te gaan dat ook gebruikte VELUX dakramen op deze afvalberg van bouw- en sloopafval belanden, startte VELUX de take-backservice. Hierbij sorteert het bedrijf de materialen van VELUX dakramen – waarvan glas, hout, aluminium en kunststof de belangrijkste zijn –en gebruikt deze voor nieuwe producten.

Dit initiatief zorgt ook voor meer efficiëntie, doordat je dakramen niet hoeft te beheren, sorteren en vervoeren als ze eenmaal van het dak zijn gehaald.

Maar, we hebben jouw hulp hard nodig om VELUX dakramen van de afvalberg te redden. Alleen door samen te werken, kunnen we het materiaal een tweede leven geven. Zo realiseren we gezamenlijk een CO2-reductie van 28 procent per dakraam dat we innemen.

Velux

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
Sluit deze advertentie