Unica en Dyka ondertekenen convenant duurzaamheid
Javascript is uitgeschakeld

Unica en Dyka ondertekenen convenant duurzaamheid

Geplaatst: 24-10-2013
Unica en Dyka ondertekenen convenant duurzaamheid

Onder de noemer 'Kwestie van samen doen' hebben technisch dienstverlener UNICA en DYKA, fabrikant van kunststofleidingsystemen, een MVO Convenant getekend. Daarin spreken beide bedrijven af om duurzame producten en diensten te leveren die bijdragen aan verduurzaming van de markten waarin ze opereren. DYKA is de eerste fabrikant waarmee UNICA dit inkoopconvenant heeft gesloten.

UNICA wil samen met voorkeurleveranciers zoals DYKA ketenverantwoordelijkheid nemen voor duurzaam ondernemen en duurzaam inkopen. Voor DYKA sluit dit uitstekend aan bij de reeds langer bestaande aandacht voor duurzaamheid. Duurzaamheid is nu al geïntegreerd binnen DYKA. Dit blijkt uit het MVO 4 certificaat dat DYKA eind 2012 heeft ontvangen van certificerende instantie KIWA. Daarmee behoort DYKA tot een selecte groep van koplopers op het gebied van MVO.

Algemeen Directeur van DYKA BV, Gabriël Spruijt, ziet dit convenant als een belangrijke stap. 'Dit convenant geeft aan dat duurzaamheid in de praktijk een kwestie van samenwerken is. Want ons doel is de markt te verduurzamen, niet duurzaamheid te vermarkten. Samenwerking met partners als UNICA is daarbij van groot belang.'

Onderdeel van het convenant is een gedragscode waarin DYKA afspreekt haar ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken en medewerkers te stimuleren en te ontwikkelen in hun werkomgeving. Ook het voortdurend creëren van nieuwe kansen op het gebied van duurzame producten en open communiceren over MVO doelen is onderdeel van het convenant. Deze aspecten worden jaarlijks gezamenlijk geëvalueerd.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
Sluit deze advertentie