Schöck lanceert Isokorf® CXT met glasvezelcomposiet
Productnieuws | Door een onzer verslaggevers
Geplaatst: 03-06-2020
Schöck Nederland brengt een nieuw verankeringssysteem op de markt om uitkragende bouwdelen zoals balkons en galerijen thermisch te scheiden: de Isokorf® CXT. Uniek aan de CXT is dat de roestvrijstalen trekstaven vervangen zijn door glasvezelcomposiet (Combar®), waardoor de thermische prestaties tot wel 30% zijn verbeterd.
Door Combar® en Isokorf® samen te brengen, zet Schöck de nieuwe standaard voor thermisch isoleren. Tevens biedt de Isokorf® CXT een antwoord om te kunnen voldoen aan de strengere BENG-eisen.
BENG: bijna energie neutrale gebouwen Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energie neutrale gebouwen (BENG) zijn. Om dit te toetsen wordt de maximale energiebehoefte (kWh) en het maximale primair fossiel energiegebruik (kWh) per m2 gebruiksoppervlak per jaar gelimiteerd. Dit betekent een hogere eis aan de gebouwschil, waardoor koudebruggen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Voor toekomstbestendige nieuwbouw en renovatie is het van belang hier nu al rekening mee te houden en te kiezen voor duurzame alternatieven.
Toepassing van glasvezel Glasvezel is een uniek materiaal dat bestaat uit corrosiebestendige, uitzonderlijk dicht opeengepakte glasvezels die verlijmd worden met behulp vinylesterhars. Na het uitharden worden de profielen en de coating aangebracht. Het resultaat is een versterkend materiaal met unieke statische, fysische en duurzame eigenschappen dat tal van voordelen biedt: een minimale thermische geleiding, hoge treksterkte en duurzaamheid, weerstand tegen chemicaliën, hoge brandwerendheid, niet-corrosief en niet-geleidend of magnetiseerbaar.
Nieuw hoofdstuk voor thermisch isoleren Het grootste voordeel van de Schöck Isokorf® CXT is zijn uitzonderlijk lage warmtegeleiding. Schöck Nederland luidt hiermee een nieuw hoofdstuk in voor thermisch isoleren en biedt een oplossing waarmee gebouwen niet alleen nu maar ook in de toekomst voldoen aan strenge energieprestaties. De lichtere en compactere CXT is bovendien eenvoudiger te verwerken bij prefab balkons en galarijen. Een lichter compacter element betekent ook dat dure transportmethodes vermeden kunnen worden.
Meer informatie vindt u op: https://www.schock.nl/nl/isokorf-cxt
Overig partnersnieuws
|