Plafond Armstrong valt in de prijzen
Javascript is uitgeschakeld

Plafond Armstrong valt in de prijzen

Geplaatst: 21-03-2016
Plafond Armstrong valt in de prijzen

Het Hongaarse Eiffel Palace, een compleet gerestaureerd 120 jaar oud kantoorgebouw in het hart van Boedapest, heeft de prestigieuze Europe Leaderschip Award 2015 gewonnen. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door de World Green Building Council (WGBC), waar ook de Dutch Green Building Council (DGBC) onderdeel van uitmaakt.

Het gebouw sleepte de prijs in de wacht voor ‘Leadership in Building Design and Performance’. De jury roemde het project vanwege de uitstekende energiebesparende resultaten, de bescherming van de structuur van het gebouw en het waken over de hoge historische waarde. Eiffel Palace kreeg na de renovatie de gerenommeerde duurzaamheidscertificaten LEED Gold en BREEAM Very Good. De combinatie van deze twee certificaten is uniek in Centraal- en Oost-Europa.

Duurzame componenten
Onderdeel van de duurzame aanpak is de keus voor een duurzaam plafondsysteem. In het gebouw zijn Perla OP 0.95 plafondtegels van Armstrong Plafonds gebruikt. Dit plafondsysteem is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd. De tegels voldoen aan de vijf eisen van het C2C-model: het gebruik van zuivere materialen, recycling en biologische afbreekbaarheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, watermanagement en duurzaam ondernemen. De plafondtegels zijn gemaakt van minerale vezels en bestaan voor 42 procent uit teruggewonnen materialen. Ze zijn 100 procent recyclebaar en zorgen door een glad en strak oppervlak voor maximale prestaties op het gebied van geluidabsorptie en lichtreflectie. Hierdoor kan indirecte verlichting worden gebruikt en wordt veel energie bespaard.

Monolithisch effect
De keus voor Armstrong-plafonds werd dus zowel bouwkundig als esthetisch ingegeven. Het gladde witte oppervlak van de afzonderlijke componenten geeft het plafond een strak monolithisch effect, met de nadruk op een decoratieve functie. Dit maakt deze tegels ideaal voor gebruik in projecten met een bijzondere architectonische waarde, zoals het Eiffel Palace. Ook bijgedragen aan het uitstekende duurzame karakter van dit kantoor hebben zonnecollectoren en fotovoltaische panelen, een grijswatercircuit met opgevangen regenwater, ingebouwde waterbesparende kraankoppen, aanwezigheids- en bewegingssensoren, energiebesparende LED-verlichting, voorgeprogrammeerde liften en de begroeiing op de vele dakterrassen.

Eiffel Palace
Het kantoorgebouw Eiffel Palace ligt in het hart van het zakendistrict van de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het werd in 1893 gebouwd als de Pesti Hírlap uitgeverij, drukkerij en dagblad, naar een architectonisch ontwerp van de Hongaarse architecten Flóris Korb en Kálmán Giergl. Tijdens het beleg van Boedapest in de Tweede Wereldoorlog (1944-1945) raakte het gebouw en vooral de kenmerkende dakconstructie met hoektorens zwaar beschadigd. In 2013 werd het gebouw ingrijpend gerestaureerd en kreeg de gevel weer zijn authentieke aangezicht uit 1893 terug. De Hongaarse architect en kunstenaar Kornél Baliga ontwierp het exterieur en baseerde zich op originele tekeningen. De interne structuur en de bovenbouw, die voldoen aan de hoogste technische en duurzaamheidsnormen van de 21ste eeuw, zijn van de hand van de eveneens Hongaarse architect András Gelesz. Eiffel Palace is nu in gebruik als kantoorgebouw voor diverse bedrijven. Ook zijn er meerdere horecagelegenheden en verschillende dienstverleners gevestigd in het monumentale pand.

Meer informatie: www.armstrong.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
Sluit deze advertentie