Nieuwbouw Jonas' is toonbeeld op IJburg
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwbouw Jonas' is toonbeeld op IJburg

Geplaatst: 01-02-2022
Nieuwbouw Jonas' is toonbeeld op IJburg

Nieuwbouwproject Jonas’ combineert duurzaamheid en bewust wonen met de uitstekende service en gastvrijheid van een hotel. In dit stoere gebouw is ruimte voor fijn wonen, werken én recreëren. Met een BREEAM-outstanding certificaat is Jonas’ bovendien het toonbeeld van de nieuwe manier van wonen. De verwachte oplevering van dit wooncomplex is in 2022.

Meer dan alleen wonen
Jonas’ is opgedeeld in verschillende gemeenschapsruimtes die te bezoeken zijn door zowel bewoners als niet-bewoners van het wooncomplex. Zo bevat Jonas’ de stijlvol ingerichte en warme Huiskamer, een heus Dagstrand, luxe Logeerkamers voor gasten en een fijne Waterspeelplek aan de haven. Hierdoor kan er een sterk community-gevoel ontstaan onder de bewoners en bezoekers.

De service in het Jonas’ wooncomplex gaat een extra stap verder en biedt diensten aan die normaal alleen in hotels te vinden zijn, zoals een stomerij en een bedopmaak service voor in de Logeerkamers. Deze diensten dragen bij aan het warme, gastvrije en moderne gemeenschapsleven van Jonas’.

Ruimte voor bijzondere architectuur en surrealistisch interieurdesign
De architectuur van Jonas’ is nét even anders dan normaal. Zo lijken de ramen zachtjes over de gevel te golven, zijn de muren bekleed met donker gekleurd geprepatineerd zink en is de gevel van het diamantvormige complex opgetrokken, in plaats van verbonden met de grond. De thema’s water, kade en maritiem ambacht staan hierbij centraal en symboliseren avontuur, intimiteit en geborgenheid.

Vanbinnen voelt Jonas’ ruimtelijk aan, dankzij de achter elkaar geplaatste spanten die ook terug te vinden zijn in houten scheepsbouw. Jonas’ biedt onderdak aan in totaal 270 appartementen en tal van extra publieke, gemeenschappelijke ruimtes. Denk hierbij aan kantoren, horecagelegenheden, een filmzaal, een zonneterras en een parkeerkelder.

Vernieuwend woonconcept met duurzaamheid op de eerste plek
Jonas’ kent het hoogst haalbare BREEAM-outstanding duurzaamheidscertificaat en is daarmee koploper in de wereld van vernieuwende, duurzame wooncepten. De belangrijkste pijlers voor Jonas’ zijn dan ook duurzaam materiaalgebruik, energie-efficiënte installatie ontwerpen en het creëren van een gezonde woonomgeving. Er wordt rekening gehouden met het Nederlandse windklimaat en er komt een houten rots aan de voorkant van het gebouw te staan, om zo wind op te vangen.

Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van Amvest en is ontworpen door Orange Architecten. Ook Velox is bij dit project betrokken en zet professionals in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring.

Wil je ook helpen om project Jonas’ te realiseren?
Velox is bij dit project betrokken en zet bouwprofessionals in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor project Jonas’ of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met op.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Gebr. Bodegraven
Sluit deze advertentie