Lichtgewicht droogbouwoplossing voor buitenwanden
Javascript is uitgeschakeld

Lichtgewicht droogbouwoplossing voor buitenwanden

Geplaatst: 21-02-2014
Lichtgewicht droogbouwoplossing voor buitenwanden
Beeld: M van Coile. Atelier architecture S Mousny (architect)

Op Batibouw wordt Dryco Systems gelanceerd. Dryco Systems biedt een assortiment esthetische ononderbroken muursystemen met gecertificeerde akoestische, brandveilige, structurele en thermische prestaties.

Droogbouw is bouwen zonder natte technieken. Een lichtgewicht droogbouwconstructie bestaat uit een skelet van hout of staal dat aan de binnen- en buitenkant bekleed is met bouwplaten. Dryco Systems van Etex biedt een oplossing voor de bouw van de volledige buitenwanden. Het combineert binnen- en buitenbouwplaten en bekledingsoplossingen van vezelcement en gips op een geïsoleerde structuur en beantwoordt aan de striktste normen en de strengste standaarden.

Droogbouw is de toekomst
Met een stelselmatig stijgend gebruik in de afgelopen twintig jaar is de bouwsector een van de belangrijkste energiegebruikers in Europa. Fons Peeters, CEO van Etex, legt uit: 'In West-Europa kijkt de bouwsector aan tegen fundamentele milieu-uitdagingen en een verouderd gebouwenpark. Dryco Systems van Etex beantwoordt niet alleen aan de nieuwe milieu-uitdagingen en -regelgeving, het is eveneens de oplossing voor de groeiende behoefte aan comfort, veiligheid en esthetiek. En de kosten voor de bouwer liggen lager.'

Voordelen van droogbouw
- Droogbouwoplossingen zorgen mee voor een lagere CO2-voetafdruk en bevorderen energie-efficiëntie. Ze zijn eenvoudiger te renoveren en te ontmantelen op het einde van de levenscyclus. Doordat ze 100 % recycleerbaar of herbruikbaar zijn, zijn ze aantoonbaar duurzamer dan traditionele bouwvormen.
- Investeerders en bouwers hebben lagere bouwkosten en een sneller en hoger rendement op hun investeringen. Een laag-energie gebouw in droogbouw staat synoniem met een kortere bouwtijd en een hoger bewoonbare oppervlakte. Op de werf is de productiviteit hoger dankzij de eenvoudigere installatie en het lichtere gewicht van de bouwelementen. Buiten de werf leent droogbouw zich beter tot prefabricatie.
- Dryco Systems van Etex combineert al deze voordelen met creativiteit en ontwerpvrijheid. Architecten en designers krijgen alle middelen om de architectuur in Europa vernieuwend vorm te geven.

In België worden deze oplossingen en voordelen aangeboden via de hoogwaardige bekledingssystemen van Eternit en de gips- en bouwplaatoplossingen van Siniat. Met Dryco Systems nemen beide merken het voortouw op het gebied van lichtgewicht droogbouwoplossingen. Fons Peeters concludeert : 'De lancering van Dryco Systems is het concrete resultaat van de integratie van Siniat en de samenwerking met Eternit en onze R&D-centra.'

Meer informatie
www.drycosystems.com

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
Sluit deze advertentie