Introductie daknok windgenerator Ridgeblade in Castricum
Javascript is uitgeschakeld

Introductie daknok windgenerator Ridgeblade in Castricum

Geplaatst: 08-10-2014
Introductie daknok windgenerator Ridgeblade in Castricum
Beeld: Ridgeblade

Op vrijdag 10 oktober 2014 (dag van de duurzaamheid) introduceert Libra Energy een unieke en gepatenteerde windgenerator. Deze generator wordt aangebracht op de nok van een gebouw en vormt zo een onderdeel van het dak.

De aftrap voor deze introductie wordt gegeven door Liesbeth van Tongeren, Tweede kamerlid voor GroenLinks. Liesbeth is namens GroenLinks woordvoerder klimaat en energie. Ze zet zich al jaren in voor innovaties die het opwekken van schone energie goedkoper en makkelijker maken.

Over de Ridgeblade
Het unieke en gepatenteerde ontwerp bestaat uit een generator die wordt aangebracht op de nok van een gebouw. De generator wordt hiermee in het gebouw geïntegreerd en vormt zo een onderdeel van het dak. Door deze integratie wordt optimaal gebruik gemaakt van het lift-principe wat ontstaat wanneer wind langs het dakvlak richting de nok omhoog stroomt. Het unieke design geeft een hogere jaaropbrengst (kWh’s) door de start van de productie bij een lage windsnelheid.

Door deze combinatie van factoren zal de opbrengst 2 maal hoger zijn dan bij een traditionele windmolen.

Winnaar Green Challenge Award 2009

De Postcodeloterij heeft in 2009 de prestigieuze Green Challenge award uitgereikt aan de Ridgeblade. Hiermee is het mogelijk geworden om de Ridgeblade verder uit te ontwikkelen.

Meer informatie
www.libra-energy.eu/ridgeblade

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Mavotrans
  • Alsecco
  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
Sluit deze advertentie