Eternit stelt nieuwe bouwoplossingen voor op de BouwBeurs
Javascript is uitgeschakeld

Eternit stelt nieuwe bouwoplossingen voor op de BouwBeurs

Geplaatst: 09-02-2015
Eternit stelt nieuwe bouwoplossingen voor op de BouwBeurs
Beeld: Eternit

Een woning moet niet alleen lang meegaan en bescherming bieden, maar ook voldoen aan hoge eisen op het vlak van energie, milieu, techniek, comfort en esthetiek. Op de BouwBeurs toont Eternit hoe haar bouwoplossingen voor dak en gevel een antwoord bieden op de wensen van elke bouwer.

EQUITONE [linea], een nieuwe dimensie
De merknaam EQUITONE staat voor architectonische gevelbekledingsmaterialen met wereldbekendheid. EQUITONE verwijst naar de textuur en het uniek aanvoelen van vezelcement. Vezelcement is een mineraal composietmateriaal met uitstekende fysische en esthetische eigenschappen. EQUITONE [linea], het nieuwe vlaggenschip van de hoogwaardige gevelbekledingsfamilie EQUITONE [linea], is een gevelmateriaal dat een bijkomende dimensie prijsgeeft. De groeven tonen het hart van het door-en-door gekleurde vezelcement. Het spel van licht en schaduw brengt EQUITONE [linea] helemaal tot leven.

Gevelbekleding in een handomdraai met CEDRAL CLICK
CEDRAL CLICK, een karaktervolle gevelbekleding met houtnerf of licht gestructureerd, is door haar unieke tand- en groef systeem in een handomdraai te plaatsen. De opbouw van een geventileerde en geisoleerde lichtgewicht voorzetgevel met CEDRAL CLICK is zo eenvoudig dat het in het bereik van iedere bouwer ligt.

MIKADO, de nieuwste innovatie in kleidakpannen
MIKADO is een nieuwe vlakke keramische pan van Duitse origine met een afgeschuinde neus. Het hoge schuifbereik van deze pan zorgt ervoor dat er een oplossing is voor alle mogelijke situaties op het dak. Deze flexibiliteit is dan ook een troef voor elke dakdekker. Zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt vragen vandaag naar een minimalistische, strakke dak uitstraling. MIKADO sluit naadloos aan bij deze behoefte.

Eternit leien moderne, strakke inspiratie- en nieuwe combinatiemogelijkheden voor dak– en gevel
Eternit leien worden gewaardeerd door aannemers, dakdekkers, gevelbekleders en architecten omwille van hun moderne, hedendaagse uitstraling. De industrieel vervaardigde leien worden gekenmerkt door hun dun, vlak, licht en uniform aspect. De vele bevestigingspunten zorgen er ook voor dat ze uitstekende bescherming bieden tegen felle rukwinden. Zij kunnen in hun traditioneel patroon of in een nieuw en creatief patroon toegepast worden. Leien combineren ook mooi met traditionele materialen zoals baksteen en natuursteen en integreren zich uitstekend in hun natuurlijke omgeving. Op de Eternit stand wordt een nieuwe verticale dekkingstechniek – Quarto – getoond. Deze techniek geeft de architect en de dakdekkers extra inspiratie- en combinatiemogelijkheden.

Ecolor Iso – de nieuwste innovatie in golfplaten
Ecolor Iso is een ventilerend en isolerend dakelement. Deze dakbedekking combineert de voordelen van vezelcement met isoleren boven de gording. Vezelcement roest niet, is geluiddempend en is damp-open, waardoor vocht op een continue manier wordt afgevoerd. Bovendien zorgt de ventilatie onder de golfplaat voor een permanente koeling in de stal of loods. Isoleren en ventileren gaan zo hand in hand. Voor de isolatie is gekozen voor PIR. PIR kenmerkt zich door een hoge isolatiewaarde en een hoge brandweerstand. PIR en vezelcement samen zorgen voor ventilatie tussen de onderkant van de golfplaat en dragen bij aan een eerste opvang en afvoer van warmte.

Uitzonderlijke Eternit-acties op de BouwBeurs
Eternit is van mening dat duurzaam bouwen en verbouwen financieel binnen ieders bereik moet blijven. Daarom organiseert Eternit verschillende acties in het kader van de Bouwbeurs. Enerzijds is er een ‘Reno? Check!’ actie voor particulieren. Dit is een terugbetaling voor een bedrag tot 400 euro voor wie gebruik maakt van vezelcementleien bij de renovatie van dak en/of gevel. Anderzijds kunnen alle plaatsers van Eternit gevelproducten deelnemen aan een promotieactie waarbij zij een bouwplaatsradio kunnen winnen.

Eternit is te vinden in Hal 11, stand E038

Meer informatie
www.eternit.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
Sluit deze advertentie