Duurzame totaaloplossing voor vervanging en recycling dakram
Javascript is uitgeschakeld

Duurzame totaaloplossing voor vervanging en recycling dakramen

Geplaatst: 26-06-2023
Duurzame totaaloplossing voor vervanging en recycling dakramen

Is een klimaat neutrale en circulaire economie haalbaar in 2050? Met de Life Cycle Service is FAKRO in ieder geval al goed op weg. Een totaaloplossing die zorgt voor duurzame, projectmatige vervanging van dakramen met een maximale levensduur. Met het hergebruik van grondstoffen en materialen zet FAKRO hiermee bovendien een grote stap naar de circulaire economie.

Op weg naar een circulaire economie
FAKRO staat bekend als een vooraanstaand producent van (plat)dakramen die voor het mooiste licht in huis zorgen. Maar naast een optimale lichtbeleving wil het bedrijf ook bijdragen aan het (verder) verduurzamen van woningen. Naast oplossingen te bieden voor de particuliere woningmarkt vindt FAKRO het juist belangrijk samen met grote(re) woningcorporaties te werken aan duurzame projecten. Het bedrijf werkt graag samen met aannemers en architecten om de meest uiteenlopende bouwprojecten te voorzien van isolerende en energiebesparende (plat)dakramen. En zo ontwikkelde FAKRO de Life Cycle Service, een unieke dienst voor duurzame, projectmatige vervanging van minimaal 50 dakramen.

In het kort zorgt FAKRO met deze service voor:

1. Planning en levering
2. Demontage van oude dakramen
3. Montage van nieuwe dakramen
4. Recycling van oude dakramen
5. Onderhoud van nieuwe dakramen
6. Unieke garanties van FAKRO

Eén aanspreekpunt en één totaaloplossing; de FAKRO Life Cycle Service neemt de volledige regie en verantwoordelijkheid op zich wat betreft duurzame dakraamrenovatie. Zo worden bouwers ontzorgt en ontstaat er een mooie ketensamenwerking. Deze is uiteraard cruciaal op weg naar een duurzame toekomst voor ons allemaal en in de bouwwereld in het bijzonder.

Alleen maar duurzame dakramen
Voor vervanging gebruikt FAKRO uitsluitend duurzame dakramen. In Nederland alleen al zijn circa 6,5 miljoen gebouwen toe aan renovatie dus ook de daken en ramen. Het FAKRO PTP-V dakraam is gemaakt van PVC en is zeer milieuvriendelijk geproduceerd. De vensterprofielen bestaan voor maar liefst 63% uit gerecycled materiaal. De materialen die gebruikt worden voor de fabricage (naast PVC onder andere glas, aluminium en staal) kunnen voor vrijwel 100% worden hergebruikt. Hierdoor wordt verspilling van grondstoffen geminimaliseerd en minder fossiele brandstoffen gebruikt zoals ruwe olie. En doordat de aftimmersponning van FAKRO naadloos past op de bestaande aftimmering van de meeste andere dakraammerken is vervanging heel eenvoudig.

Hiermee worden dakramen een zeer duurzaam en circulair onderdeel van een woning of gebouw. Van vandaag én morgen.

Meer informatie: www.fakro.nl/lifecycleservice

Fakro

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Techcomlight
  • Duco Ventilation & Sun Control
Sluit deze advertentie