Biobased afdichtingsfolie: doorbraak in duurzame afdichting
Javascript is uitgeschakeld

Biobased afdichtingsfolie: doorbraak in duurzame afdichting

Geplaatst: 04-07-2023
Biobased afdichtingsfolie: doorbraak in duurzame afdichting

Biobased materialen worden steeds belangrijker in de bouwsector vanwege hun positieve impact op het milieu en duurzaamheid. Ze spelen een cruciale rol in het verminderen van de ecologische voetafdruk van de bouwsector en het bevorderen van een groenere toekomst.

Met de biobased Mavofolie Blue Line introduceert Mavotrans de milieuvriendelijke doorbraak op het gebied van duurzaam afdichten. Een milieu- en klimaatvriendelijke folie voor een duurzame afdichting van voegen, naden en kieren aan zowel de binnen als buitenzijde van de constructie.

Het basis bestanddeel wordt verkregen uit hernieuwbare grondstoffen. De polymeren die worden gebruikt om het te vervaardigen, zijn gebaseerd op suikerhoudende planten. Deze plantensoorten nemen tijdens hun groei grote hoeveelheden CO2 op. Dit vermindert op zijn beurt actief schadelijke broeikasgassen en draagt zo bij aan een evenwichtig klimaat.

Deze duurzaam geproduceerde afdichtingsfolie biedt dezelfde technische eigenschappen als folies op basis van puur synthetische grondstoffen. Er zijn dus geen nadelen qua functionaliteit.

De folie is slagregenbestendig, waterdicht, lucht- en winddicht en zeer rekbaar. Dit flexibele aanpassingsvermogen maakt het mogelijk om bewegingen op te vangen. De folies hebben een lage eigen stijfheid en zijn bovendien zeer scheurvast. Hierdoor zijn ze eenvoudig en nauwkeurig aan te brengen, ook op schuine constructies. Door een speciaal vliesoppervlak kan de afdichtingsfolie eenvoudig worden gepleisterd, geverfd en verlijmd. De Blue Line folies zijn voorzien van een zelfklevende strip voor een snelle en efficiƫnte montage. De folies zijn verkrijgbaar op rollen van 30 m en in breedten van 70, 90, 145, 180, 235 en 290 mm.

Met de introductie van deze innovatieve biobased afdichtingsfolie wordt een nieuwe standaard gezet voor duurzame afdichting. Een mooi voorbeeld hoe innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en zo een stap wordt gezet naar een meer duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

Meer informatie

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Techcomlight
  • Duco Ventilation & Sun Control
Sluit deze advertentie