Zonnepanelen als kers op de taart
Javascript is uitgeschakeld

Zonnepanelen als kers op de taart

Geplaatst: 02-11-2015
Zonnepanelen als kers op de taart

Steeds vaker zeggen huurders ja tegen zonnepanelen op hun woning. Dit is zeker een goede ontwikkeling. Hoe maak je duurzame energie aantrekkelijk voor huurders? Woningcoporatie Stadlander introduceerde bij haar huurders een succesformule waardoor de interesse in het plaatsen van zonnepanelen toenam. Dit deden zij door huurders individueel de keus te geven én de focus te leggen op kostenbesparingen in plaats van techniek.

Sinds 2012 biedt Stadlander zonnepanelen aan huurders aan als onderdeel van de geplande energiebesparende onderhoudsmaatregelen. In het begin was er nog weinig respons waardoor de aanpak werd veranderd. Huurder kregen een vrije keus: tegen een gering bedrag aan huurverhoging konden ze individueel kiezen voor zonnepanelen. Er kwamen ruim duizend aanvragen binnen, en inmiddels zijn er 2.500 woningen voorzien van zonnepanelen. 'Ons doel is om huurders bewuster met energie om te laten gaan', aldus Van den Bergh. 'Zonnepanelen zien we als kers op de taart'.

Kwaliteit
Libra Energy levert de zonnepanelen en montagematerialen, P. Jansen Installatietechniek verzorgt de plaatsing en coördineert het proces. 'Libra Energy is een van de grootste Europese spelers als het gaat om zonnepanelen', legt installateur Piet Hagenaars de keus voor Libra Energy uit. 'Bij de inkoop letten wij vooral op kwaliteit, dat vindt onze opdrachtgever Stadlander ook het belangrijkste. Daarnaast hebben we met Libra Energy goede afspraken en denken ze altijd mee. Het contact is prettig, professioneel en persoonlijk'. Stadlander kiest alleen voor A-kwaliteitproducten, het moet goed zijn en maximale zekerheid geven. Ook een betrouwbare leverancier is een voorwaarde, en die vinden ze in Libra Energy.

Investeringsruimte
Niet alleen grote woningcorporaties met veel huurwoningen kunnen bij Libra Energy terecht, ook kleine corporaties met minder investeringsruimte kunnen zonnepanelen aanbieden aan huurders. 'Wij bieden diverse financieringsmogelijkheden om zo veel mogelijk huurders te laten profiteren van zonnepanelen', aldus Vincent van Vaalen.

Meer informatie: www.libra.solar

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
Sluit deze advertentie