Sneller bouwen met flexibele betonmodules
Javascript is uitgeschakeld

Sneller bouwen met flexibele betonmodules

Geplaatst: 11-10-2021
Sneller bouwen met flexibele betonmodules

Modulair bouwen op basis van een geoptimaliseerd betoncasco van 35 m². Geschikt als studio, horizontaal gekoppeld tot appartement of verticaal gestapeld tot eengezinswoning. Circle biedt corporaties en gemeentes een robuuste en snel te realiseren oplossing voor de stijgende vraag naar kleinere en flexibele woningen. Met een hoogwaardige kwaliteit, circulair op alle niveaus, kortere bouwtijd en 20% lagere bouwkosten dan traditionele bouw.

Dit nieuwe bouwconcept, integraal ontworpen door CascoTotaal, KAAN Architecten en ingenieursbureau ABT, werd 12 oktober geïntroduceerd op de PREFAB-beurs in Den Bosch.

In Circle is een goed ontwerp, slimme bouw en efficiënte exploitatie geintegreerd. De basis is een geoptimaliseerd 3D-Betoncasco® van 35 m2 (binnenmaten 9,6 meter lang en 3,6 meter breed), van een hoogwaardige kwaliteit dankzij de industriële productieomgeving. De modules zijn zowel horizontaal te koppelen als verticaal te stapelen, omdat elke module standaard is voorzien van grote wandsparingen, een trapgatsparing en een sparing voor een centrale installatieschacht. Door het standaardiseren van de sparingen, kan uit voorraad worden geproduceerd en geleverd.

Passende configuratie
Gemeentelijke grond die tijdelijk niet wordt gebruikt of het vervangen van een verouderd binnenstedelijk bouwblok. Hoe benut je die ruimte snel en slim met het oog op de urgente woningnood? Met de Circle basismodule kunnen verschillende varianten van woningen worden gevormd. Afhankelijk van de locatie en ontwikkeling, krijgt de opdrachtgever een passende configuratie voorgelegd.

Sneller, goedkoper en duurzaam
De snelle realisatie en just-in-time delivery van de modules verkort het bouwproces aanzienlijk. Integraal ontwerp en prefabricage zorgen voor veel standaardisatie en dus voor minder afval en faalkosten. Door de kortere bouwtijden kan tot 20% bespaard worden op de bouwkosten.
Bovendien maakt de gestandaardiseerde module hoogwaardig hergebruik mogelijk. Door de scheiding van constructie, afbouw en installaties kunnen onderdelen goed en gemakkelijk worden hergebruikt. Het beton is 100% recyclebaar.

Meer informatie over Circle

Circle

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
Sluit deze advertentie