Nieuwe toekomstgerichte combinatie steigerloos bouwen
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwe toekomstgerichte combinatie steigerloos bouwen

Geplaatst: 23-02-2022
Nieuwe toekomstgerichte combinatie steigerloos bouwen

Van oudsher zijn we in de bouwwereld al gewend om met een steiger te bouwen. Een steiger biedt de mogelijkheid voor bouwen of het doen van onderhoud wat vanaf de grond niet mogelijk is. Voor het project 40 appartementen aan de Van Heutszlaan in het Gelderse Ede gingen Bouwbedrijf Kreeft, Rc Panels en de opdrachtgever Woonstede samen de uitdaging aan door af te wijken van de standaard en te kiezen voor ‘steigerloos bouwen’.

Een energiezuinig appartementengebouw met een duurzaam casco van Calduran Kalkzandsteen. Voor de architect vraagt zo’n concept enig aanpassingsvermogen.

Een quote vanuit het artikel van Gert Jan Kruijning van AAArchitecten: “We waren in eerste instantie sceptisch over deze manier van bouwen”. Een baksteen moet je toch voelen. Rc Panels heeft ons een aantal uitdagingen gegeven, zoals hoe ga je om met detaillering ter plaatse van de hoeken van het gebouw en aansluitingen op balkons? Het kalkzandsteencasco moet heel nauwkeurig worden uitgevoerd om deze manier van bouwen goed uit te kunnen voeren. Je hebt nu eenmaal geen spouw waarin de eventuele maattoleranties van het casco kunnen worden opgenomen. Ook de aansluiting op het glooiende maaiveld vergde speciale aandacht.”

Anderzijds heeft de architect met deze manier van bouwen meer vrijheid gekregen in het ontwerp. “Dat hebben we zeker als positief ervaren. Ik ben erg enthousiast over het resultaat. De combinatie van de gevel vullende elementen en verdiepingshoge kozijnen, matcht heel erg mooi.”

Meer over dit project steigerloos bouwen lees je op de projectpagina van Calduran Kalkzandsteen https://www.calduran.nl/projecten/nieuwe-toekomstgerichte-combinatie-steigerloos-bouwen

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
Sluit deze advertentie