Als vastgoed duurzaam beschermd moet worden
Javascript is uitgeschakeld

Als vastgoed duurzaam beschermd moet worden

Geplaatst: 28-06-2023
Als vastgoed duurzaam beschermd moet worden

Industriële daken vermengen complexiteit en eenvoud met elkaar. In de regel moet het dak lichtgewicht zijn en er zijn grote oppervlakken die overspannen worden. Maar tegelijkertijd wordt verwacht dat het tegenwoordig multifunctioneel wordt ingezet, met name de toepassing van energiedaken worden gemeengoed of in specifieke gevallen zelfs een extensief groendak. Verder spelen de kosten van het dak in verhouding tot de prestaties en de gewenste levensduur ervan een grote rol. De Total Cost of Ownership moet hierbij laag zijn.

Met SURE-WELD® TPO biedt Carlisle Construction Materials B.V. een dakbedekkingssysteem dat voldoet aan al deze eisen. SURE-WELD® TPO is een hoogwaardig éénlaagse kunststof dakbedekkingssysteem van thermoplastische/ flexibele polyolefinen met een inlage van polyesterweefsel. De dakbanen bieden hierbij superieure prestaties met slechts één afdichtingslaag: een decennialange gebruiksduur met uitstekende weerstand tegen weers-, chemische of mechanische invloeden.

Gepatenteerde beschermlaag voor betere reflectie
Binnen de TPO range van verkrijgbare producten zijn een aantal zaken onderscheidend, vaak niet echt te duiden in tastbare technische feiten. Wat de SURE-WELD® onderscheidend maakt van andere producten is de extra toegevoegde gepatenteerde beschermlaag OCTAGUARD XT™. Deze toevoeging zorgt er onder meer voor dat de TPO langer kleurvast en schoon blijft.

Naast een toepassing op industriële daken wordt een witte TPO dakbedekking tevens steeds vaker ingezet voor een toepassing onder energiedaken of als reflectie dakbedekking in binnenstedelijk gebied, of als het bij een dakrenovatie lastig is om bij te isoleren. In dit geval is de reflectie van de witte TPO dakbedekking een extra aanvulling. Het is dan uitermate belangrijk dat de dakbedekking ook gedurende haar gehele levensduur schoon blijft. Maar al te vaak is een witte dakbedekking binnen een jaar vervuild, door uitlaatgassen en overige vervuiling, welke niet meer wordt weggespoeld met een regenbui. De SURE-WELD® heeft hier dus haar gepatenteerde beschermlaag voor.

Wereldwijd meer dan 500 miljoen m2 verwerkt
CARLISLE® is sinds de jaren `60 een pionier op het gebied van éénlaagse dakafdichtingen en heeft zich sindsdien gevestigd als een toonaangevende leverancier van kwalitatief hoogwaardige en duurzame dakbedekkingssystemen. Meer dan 500 miljoen m2 van onze hoogwaardige CARLISLE® SURE-WELD® dakbanen beschermen daken van industrie locaties, magazijnen, grote winkelketens, ziekenhuizen, kantoren en scholen over de gehele wereld.

Meer informatie over SURE-WELD®

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
Sluit deze advertentie