Roval-Duplo®: De nieuwe tweedelige dakrand
Javascript is uitgeschakeld

Roval-Duplo®: De nieuwe tweedelige dakrand

Geplaatst: 02-10-2023
Roval-Duplo®: De nieuwe tweedelige dakrand

Met de Roval-Duplo® introduceert Roval Aluminium een nieuwe, tweeledige aluminium dakrand die samengesteld is uit een basisprofiel en een afwerkingsprofiel. Het basisprofiel, dat standaard voorzien is van bevestigingsgaten, wordt gemonteerd nog voordat de dakbedekking wordt aangebracht. Nadat de dakbedekking is aangebracht, dan wordt het afwerkingsprofiel met een simpele handbeweging eenvoudig op het basisprofiel geklikt.

Voordelen
Groot voordeel hiervan is dat al vroegtijdig in de bouwfase kan worden begonnen met de montage. Een ander voordeel is dat de keuze voor het type afwerkingsprofiel in de toekomst kan worden uitgebreid. Eenvoudige te demonteren De Roval-Duplo® past in de ambitie van duurzaam bouwen. De tweedelige aluminium dakrand is een circulair product bij uitstek en zeer eenvoudig te demonteren en elders her te gebruiken. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijke eigenschap van de Roval-Duplo®. Aluminium is onderhoudsarm en gaat bij normaal onderhoud tientallen jaren mee zonder aan kwaliteit in te boeten. Dat geldt ook voor alle andere aluminium dak- en gevelproducten van Roval Aluminium®.

Dakbedekking
De Roval-Duplo® is vooral geschikt voor kunststof dakbedekkingen, maar kan ook in combinatie met bitumen dakbedekking worden toegepast met een dikte van 1,2 tot 2,5 mm en maximaal twee laagdiktes bij de overlappingen van de dakbanen. De toepassing van de Roval-Duplo® in combinatie met andere dakbedekkingen kan proefondervindelijk op projectniveau worden getest.

Het basisprofiel van de Roval-Duplo® is standaard voorzien van een EPDM-afdichtingsband voor optimale waterdichting. Dit profiel wordt in brute aluminium geleverd. De bevestigingsgaten van 5 x 8 mm bevinden zich in de oplegrand, die een hoogte heeft van 54 mm. Deze is leverbaar in lengtes van 2.500 mm. Als totaalleverancier levert Roval Aluminium desgewenst voor het basisprofiel gelaste binnen- en buitenhoeken van 90° van 250 x 250 mm, voor het afwerkingsprofiel van 500 x 500 mm en verbindingsplaatjes. Het afwerkingsprofiel, de hoekprofielen en de verbindingsplaatjes kunnen geanodiseerd of in elke gewenste Ral-kleur worden uitgevoerd.

Zie ook https://www.roval.nl/dakranden/roval-duplo

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
Sluit deze advertentie